Pyl rouskový 450 g

AKCE

450g

Počet kusů
Cena s DPH: 888,89 Kč/kg
400 Kč
Cena bez DPH: 347 Kč
skladem

Popis zboží

SUPERPOTRAVINA ROUSKOVÝ PYL-obecně dostupné informace o možných účincích.

Včelí pyl má na lidské tělo a zdraví mimořádně dobrý vliv. Jeho účinky jsou všestranné .Zkušenosti mnoha desetiletí také dokazují, že nemá žádné vedlejší účinky a nezpůsobuje žádné zdravotní problémy. Včelí pyl je zázračný doplněk výživy .Čistý včelí pyl (oplodněný pyl) se považuje za nejkomplexnější přirozenou výživu. Najdete v něm téměř všechny živiny, které lidské tělo potřebuje.

Včely stráví každý den osm hodin sbíráním pylu. Každá včela instinktivně sbírá ten nejzdravější pyl z tisíců květů, který pak zpracuje a na zadních nožičkách přináší do úlů.. Včelí pyl obsahuje množství živin, např. aminokyseliny, všechny druhy vitaminů B-komplexu, minerály, bílkoviny, sacharidy a lipidy. Lžička pylu je práce jedné včely za celý měsíc.

Pro lidi je včelí pyl jednou z nejdokonalejších živin. Jeho nutriční hodnotu nelze srovnat s žádnou jinou potravinou. Aminokyseliny v něm obsažené umí lidské tělo velmi účinně využít. Dokonce ani sýry, vejce a maso neobsahují tolik aminokyselin jako pyl. Ve starověku lidé věřili, že člověk může přežít celý život bez nemocí pokud nebude konzumovat nic jiného jen včelí pyl.

Včelí pyl nelze vyprodukovat uměle a obsahuje:

  • mnoho karotenoidů (které jsou prekurzory vitaminu A)
  • B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 a vitamín B12
  • vitamín C
  • vitamín E
  • vápník, měď, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, křemík, síra a 59 stopových prvků
  • 22 aminokyselin s 5-7 násobkem aminokyselin, které se nacházejí ve stejném množství hovězího masa, mléka, vajec nebo sýra
  • enzymy, např. amyláza, kataláza atd.Včelí pyl působí na zdraví blahodárně bez ohledu na

Obecné účinky včelího pylu jsou absolutně komplexní, protože aktivují biologické funkce v našem organismu, aniž by se zaměřili pouze na určitou fyziologickou oblast. Mnoho let testování ukázalo, je lehce stravitelný a doporučuje se pro všechny věkové skupiny. Samozřejmě alergie na pyl je kontraindikací užívání

  • stimuluje imunitní systém - díky vitaminem A, B, C, D a E a obsahu bílkovin, vápníku, hořčíku, selenu a cysteinu je pyl vynikající podporou imunitního systému. Je také známo, že má vliv na obnovu střevní flóry a antibiotické vlastnosti, které chrání tělo před prochladnutím a rýmou.
  • dává energii - pyl obsahuje velké množství aminokyselin a vitamínů, ale hlavně vitamín B, který je známý svými účinky zvyšujícími energii a odolnost, ale také hraje roli při prevenci únavy
  • podporuje trávení - obsahuje enzymy, které napomáhají trávení.
  • chrání plíce - v pylu je množství antioxidantů. Tyto mají protizánětlivý účinek a pomáhají tak například předcházet výskytu astmatu
  • zvyšuje plodnost
  • zabraňuje předčasnému stárnutí - jako mírné projímadlo čistí organismus a jeho pravidelná konzumace pomáhá předcházet předčasnému stárnutí.
  • léčí závislost - používá se také k léčbě závislosti a snížení chuti k jídlu potlačením podnětů. Jelikož pyl snižuje chuť k jídlu, může být velmi užitečný při kontrole hmotnosti.
  • chrání oběhový systém - pyl produkovaný včelami obsahuje velké množství rutinu, což je  antioxidant a posiluje krevní cévy, zmírňuje problémy s oběhem a kontroluje hladinu cholesterolu. Antikoagulační vlastnosti mohou zabránit infarktu nebo mrtvici.
  • rakovina prostaty - prospěšný účinek pylu na profylaxi a léčbu poruch prostaty je už dávno znám. Výzkum objevil několik procesů odehrávajících se na této úrovni. Selen v pylu obnovuje rezervy subkanálů varlat a prostaty, které se vylučují společně se spermiemi.
  • Pro většinu lidí je bezpečné užívat včelí pyl orálně po dobu 30 až 60 dní, v závislosti na velikosti dávky.

Pokud začnete po zkonzumování včelího pylu pociťovat svědění, zduřeniny a otoky, potíže s dýcháním nebo závratě, okamžitě přestaňte s užíváním včelího pylu a poraďte se se svým lékařem. Nedoporučuje se při problémech s ledvinami a při onkologickém onemocnění. Vždy začněte užívat ne rovnou celou doporučenou dávku, ale jen špetku. Postupně dávku zvyšujte, pokud vám to nebude dělat žádné zdravotní problémy nebo způsobovat alergické reakce. Je velmi vhodné pyl přimíchat do medu,či jogurtu a to předem před konzumací.Dojde ke změkčení pylových zrn,případně k fermentaci a jeho účinky se ještě znásobí .První tři měsíce 1 lžička ,pak je doporučeno dávku snížit na půl lžičky a lze užívat dlouhodobě.

Přidat hodnocení

Radim M.

9. 9. 2021  16:02

Určitě prospesne

Monika S.

31. 8. 2021  09:52

Kvalitní surovina.

Tento web používá soubory cookies. Dalším používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Tento web používá soubory cookies. Dalším používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací